fbpx

Despre Noi

MILAN ACADEMY CRAIOVA, în parteneriat cu E-TWOW ELECTRIC MOBILITY și în colaborare cu AC MILAN,

derulează un proiect ambițios de mișcare în aer liber și dezvoltare armonioasă prin fotbal a copiilor (categoria 2008-2014 baieti si categoria 2004-2016 fete), prin metode integrative de educație sportivă, dezvoltare fizică și emoțională.

Managerul Școlii de fotbal, Jan Viore Nicola este fost jucător de fotbal, acum antrenor B UEFA, școlit la Coverciano, faimoasa școală italiană, dar este mai ales un înverșunat fan AC Milan, care dorește să formeze și să promoveze tinere talente românești pentru clubul italian.

scoala de fotbal

Nicola a antrenat timp de 7 ani juniorii unei școli de fotbal a clubului AC Milan, a câștigat competiții si turnee dar mai ales a câștigat încrederea oficialilor de la prestigiosul club AC Milan de a  deschide Școala de fotbal AC Milan pe meleaguri românești, la Craiova (baza sportivă Mischii).

Ambitiosul sau proiect s-a putut concretiza in momentul in care cineva i-a acordat suficienta incredere, cat pentru a-i oferi resursele de care avea nevoie. In acest fel a fost incheiat parteneriatul cu E-TWOW, finantatorul Milan Academy Scuola Calcio Craiova. A urmat realizarea planurilor si a strategiei, dupa care s-a trecut la realizarea pasilor care urmau sa duca spre formatul curent al Academiei, care are acum toate atributele celorlalte scoli de fotbal din lume constituite sub egida AC Milan.

AC Milan este un club cu tradiție, fiind primul club de fotbal din lume care a câștigat consecutiv 2 Cupe ale Campionilor Europeni (Ediția 1988-1989 și Ediția 1989-1990), încă alte 5 Cupe ale Campionilor, 3 Cupe Inter-continentale, 5 Supercupe ale Europei și Campionatul Mondial al cluburilor FIFA.

ECHIPA NOASTRĂ

Massimiliano Caniato

AC Milan Head Coach (licență A UEFA )

Antrenorul oficial al AC Milan, Massimiliano Caniato, are rolul de a instrui antrenorii locali și de a coordona principalele activități pentru toți membrii Academiei la vizitele sale regulate.

Jan Viorel Nicola
05.06.1974

Manager & Antrenor

Antrenor licență B UEFA 2007 – Federația Italiană de Fotbal, Coverciano Firenze

Ciocănescu Daniel
29.11.1976

Antrenor

Antrenor licență B UEFA –
Federația Română de Fotbal

Gîrleșteanu Cătălin19.12.1970

Antrenor

Antrenor licență B UEFA – 2005
Federația Română de Fotbal

Marian Bîcu
21.04.1960

Antrenor

Antrenor licență A UEFA –
Federația Română de Fotbal

Meniu